Çarşamba, Aralık 30, 2009

Grafik - Kadinlar ve Erkekler

Bu aşağıdaki grafikler OKCupid (online dating site) sitesinde birbirleri ile tanışmak isteyen kadın ve erkeklerin istatistik bilgilerini yansıtıyor.

Sitedeki erkeklere fotoğraflarına bakarak kadınların çekicilik açısından puanlamaları isteniyor ... sonuç bir çan eğrisi yani ortalama çekicilikte bulunan kadınlar çok, az çekici ve çok çekici kadınlar az (noktalı çizgi). Erkeklerin mesaj gönderdikleri (tanışma isteklerini belirttikleri) grafik (koyu renkli çizgi) gösteriyorki erkekler çekici kadınlara daha çok “yazıyorlar”.



Sitedeki kadınlara fotoğraflarına bakarak erkekleri çekicilik açısından puanlamaları isteniyor ... sonuç bir çan eğrisi değil, az çekici olduğu düşünülen erkekler çok, az çekici ve çok çekici erkekler çok az (noktalı çizgi). Kadınların mesaj gönderdikleri (tanışma isteklerini belirttikleri) grafik (koyu renkli çizgi) gösteriyorki kadınlar ortalama erkeklere daha çok “yazıyorlar”.





http://blog.okcupid.com/index.php/2009/11/17/your-looks-and-online-dating/ adresinde hem çekici kadınlar ve erkeklerin örnek fotoğraflarına erişebilirsiniz hem de gönderilen mesajların geri dönüşlerine (çekiciliğe bağlı olarak) ilişkin grafikler bulabilirsiniz (Ing.)

Hiç yorum yok: