Cumartesi, Ekim 24, 2009

Siyaset - Ankara'da Sel

Melih Gökçek Ankarayı Cuma günü için acil uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir kriz merkezi oluşturulduğunu bildiren Gökçek, şunları kaydetti:

''Özellikle dere yataklarında oturanlar ve bodrum katlarında sık sık evini su basanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Gece yarısı aniden sağanak halinde gelebilecek yağmur çok ciddi sıkıntılar açabilir. Bodrum katında oturanların bu 2 gün içinde çok titiz olmalarını ve tedbirlerini almalarını istirham ediyorum. Sel sularının geçeceği yerlerde bulunanlar, araçlarını dere yataklarına park etmesin, yüksek yerlere park etsinler.''

Bir gazetecinin ''dere yatağı ve bodrum katında oturanların ne tür önlem almalarını önerdiğini'' sorması üzerine Gökçek, şunları söyledi:

''Yani bir kere uykuda yakalanmamaları lazım. Ayrıca da eğer gerçekten ciddi bir tehlike bekliyorlarsa bir üst katta komşuda falan kalmalarında fayda var. O anlamda söylüyorum. Yani Allah korusun uykuda bir sel felaketi ile karşı karşıya kalırlarsa çok üzücü olur. O açıdan ikaz etmek istiyorum'' diye konuştu.

Tedbirsizlik yapmayın; uyumayın, komşulara gidin, üzülmeyin, araçlarınızı yükseklere park edin ve tabiki titiz olun. ... Ankara’nın başına gelebilecek en büyük felaket zaten yıllardır görevde, adı İ.Melih.

Bu sefer pek büyük bir espri yapamamış zira kendisi, oğlu kamyonla su satarak para kazansın diye suları 10 günlüğüne kestiğinde, oluşacak basınç için önlem almadığından patlamış olan ana su borusunun başında, “İşte Ankara’ya denizi de getirdik” diye espri yapabilecek yetenektedir.


Hiç yorum yok: