Cumartesi, Ekim 24, 2009

Siyaset - Trafik Sorununa ve Ekonomik Krize Çözüm

Bu aşağıdaki konuşma bir dost ortamında, şöyle aile arası gibi görünebilir ... Değil ... Bu konuşma BM Genel Kurul toplantıları için New York'ta bulunan RTE’nin, New York Devlet Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Levin Enstitüsü'nde "Medeniyetler İttifakı" konulu konuşmasından alıntı... Ekonomik krizi aşmak için küçük Tayyip’in yaptıklarını yapmak mantıklı görünüyor... Zira kendisi (sanırım o da çocuklarına bu ayakkabıyı layık görmüyordur) artık delik deşik ayakkabı giymiyor, hatta seçimle geldiği görevler sonucu yaşadığı zenginleşme ile dünyanın en zengin 10 başbakanından biri.

Çözüm önerisi soran enstitü müdürüne verdiği cevap daha da nefis; müdüre İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığını hatılatıyor ... elbette herkezin bildiği gibi İstanbul’da yaya olarak 15 dakikada gidilecek mesafeler o zamanki belediye başkanı, şimdiki başbakanın projeleri ile bir saatten az sürüyor.

Hülasa; yürüyerek gidin, eski ayakkabı giyin, annenizden yardım istemeyin, hem dünyada ekonomik kriz bitsin, hem zengin olun, hem de istediğiniz yerde istediğiniz masalı anlatın. (TSK ZAY)

Trafik sorunu ve "küçük Tayyip" (CNN Turk)

Toplantıya gelirken arabada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı konuşmayı da örnek veren Erdoğan, Şimşek ile New York'ta bir yerden bir yere yaya olarak 15 dakikada gidilebilecek mesafenin araçla belki yarım saatte zor gidildiğini konuştuklarını söyledi.

Erdoğan, "Bunu konuştuk ve sorduk acaba neden? Halbuki toplu taşımacılık en ideal şekilde var. Peki neden? Biz tüketim ekonomisiyle, verim ekonomisini balans edemiyoruz. Önce bunun balans edilmesi lazım. Buradaki sürekliliği eğer egemen kılmazsak gelecek daha tehlikeli. Herhalde bu dev kulelerin yıkılması mümkün değil. Geniş caddeler inşa etmek de mümkün değil. Peki bu araçları nereye koyacağız? Üst üste bunları mı bina etmeye başlayacağız? Bu da mümkün değil. Öyleyse gelecek çok daha büyük tehlike arz ediyor" dedi.

Başbakan, "Ben çok fakir bir ailede büyüdüm. Bizim kendi özel arabamız yoktu ve okulum 30-40 dakika mesafedeydi. O yolu küçük Tayyip olarak ben yaya gider gelirdim, annem de elimden, kolumdan tutmazdı ve ayakkabılarım delik deşikti. Yağmurda, çamurda, kışta ayaklarımın kızardığını bilirim. Şimdi biz çoluğumuza çocuğumuza o ayakkabıları layık görmüyoruz, çok daha farklı bir noktadayız. Bununla böyle olsun demiyoruz. Şüphesiz ki daha iyi ama daha iyi olmalıyız. Daha iyi olması için tüketim ekonomisi ile verim ekonomisini dengelememiz lazım. İsraf ekonomisine de dikkat etmeliyiz. Eğer bunu başarırsak biz küresel ekonomik krizi aşmayı çok iyi şekilde başarırız" dedi.

Konuşmasının ardından enstitü Müdürü Garrick Utley'in New York'un trafik sorununa çözüm önerisini sorması üzerine de Erdoğan, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlattı.

Hiç yorum yok: