Cumartesi, Ekim 24, 2009

Siyaset - Sel ve Yagma


Felakette ölü sayısı 31'e yükseldi

İstanbul'da da şiddetli yağış sele yol açtı. İkitelli Basın Ekspres Yolu sel sularıyla doldu taştı. Araçlar yolda mahsur kaldı. TEM otoyolu, Silivri E-5 yolu ve İkitelli'ye çıkan tüm yollar kapandı. İkitelli ve Halkalı'da ölenlerin sayısı 31'e yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'daki sel görüntülerinin ardından "Bu tablo tedbirsizliğin faturası olarak karşımıza çıkıyor." dedi

Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları da su bastığı bildirildi. Fabrikalardaki bazı eşyaların suyla birlikte çevreye yayıldığı ve çevre halkı tarafından yağmalandığı gözlemlendi. Ancak İstanbul Valisi Muammer Güler, yağmalamanın söz konusu olmadığını belirterek, ''Oradan çıkan malın da kimse tarafından alınması söz konusu değil'' dedi.

Ah tedbirsiz İstanbul’lular ah, sizin yüzünüzden belediye başkanınız İstanbul’u Kültür Başkenti, Mega Şehir yapamıyor. Her yere laleler ekilmiş ve ama sele 30’dan fazla can vermiş İstanbul, sen janjanlı türban takan bir kadına benziyorsun; üstyapı gösterişli, altyapı sıfır. Sorarsan İstanbul’a, güzelliğini ve özgürlüğünü yaşıyor, yaşadığını sanırcasına.

Kar geliyor denilince okulları tatil eden ama sel geliyor denilince önlem almayan valiye diyecek bir şeyim yok, zaten fotoğrafa bakınca kimsenin bir şey almadığını görebiliyoruz.

Hiç yorum yok: