Çarşamba, Aralık 20, 2006

Bilgi - İnsan olmanın 10 kuralı

İnsan olmanın 10 kuralı (Cherie Carter-Scott)

1. Bir vücudunuz vardır. Onu beğenebilir ya da nefret edebilirsiniz ancak onu, “süre” boyunca yanınızda tutmalısınız.

2. “Yaşam” adı verilen bir okula tam zamanlı olarak kayıtlısınız. Derslere katılmalı ve öğrenmelisiniz.

3. Hata yoktur, sadece dersler vardır. Gelişmek, deneme – yanılma ile dolu deneylerden oluşan bir süreçtir. “Başarısız” deneyler de, “çalışan” deneyler kadar süreçin parçasıdır.

4. Dersler öğrenilene kadar tekrar edilir. Bir ders öğrenilene kadar değişik formlarda sunulmaya devam edilir. Öğrendiğinizde bir sonraki derse geçebilirsiniz.

5. Öğrenmeye yönelik dersler bitmez. Yaşam içinde ders olmayan bir bölüm yoktur. Yaşıyorsanız hala öğrenmeniz gereken dersler var demektir.

6. “Buradan” daha iyi bir ”yer” yoktur. “Burası”, “yeriniz” olursa, hemen daha iyi bir “şurası” olduğunu fark edersiniz. “Şuraya” vardığınızda sizin “yeriniz” olur ve daha iyi bir başka “orası” olduğunu fark edersiniz.

7. Diğerleri sizin aynanızdır. Kendiniz ile ilgili sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz birşeyin yansımasını görmediğiniz sürece, diğerlerinin bir özelliğini sevmez veya özelliğinden nefret etmezsiniz.

8. Yaşamınızı ne yapacağınız sadece sizin bileceğiniz bir şeydir. Bütün araç ve kaynaklara sahip olabilirsiniz. Bunlarla ne yapacağınız size kalmıştır. Karar sizindir.

9. Tüm cevaplar sizin içinizdedir. Yaşam ile ilgili soruların cevapları sizdedir. Tek yapmanız gereken görmek, dinlemek ve inanmaktır.

10. Bütün bunları unutursunuz.

Hiç yorum yok: